CLASSES DE REPÀS (hemeroteca 4-11 d’octubre)

Quin “alivi”, a la fi, arriba la pau a la Conselleria d’Educació, gràcies a Núria Riera. Segons els directors, “abans, quan arribaven a l’edifici, fins i tot tenien por perquè els tractaven com a delinqüents”. Això s’ha acabat.

Des del minut zero, la nova interlocutora ha entès que els mètodes de na Juana Mari Enganxa o na Joanota coa d’ase no funcionen, creen malestar i perllonguen una convocatòria indefinida de vaga que ella voldria aturar, definitivament. En aquest sentit ha comentat en una entrevista el següent: M’he de reunir amb les direccions generals i amb ells vull valorar la situació, però volem estendre la mà per desconvocar-la. En tot cas, això parteix d’una feina nostra d’autocrítica per valorar què hem fet malament per arribar a aquesta situació i què podem fer per sortir-ne.” Siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, ja n’hi havia prou d’insults a la intel·ligència, d’un any de sequera d’idees i de gent ancorada en missives pretorianes. Un poc d’alè, una mica d’autocrítica. A defora els aires de grandesa de la lleona i el cap pelat titina sense cap cabell...

Però això no acaba aquí, a la pregunta, Parlau d’autocrítica, ha faltat diàleg? Núria, l’assenyada, ha contestat: No ho sé, crec que n’hi ha hagut, però si ha faltat diàleg, per això estam, per avançar. Si ha faltat proximitat, per això estam. I si ha faltat consens, per això estam. Estam per avançar, per fer autocrítica del que se’ns digui. El compromís i el full de ruta són clars, però tot el que es pugui fer per avançar i per fer-ho amb el màxim consens, per això estam: per aprendre i avançar.” Això és: avanti, a tota màquina, que hem perdut molt de temps en ignorants que bravejaven de no saber res d’educació o que parlaven d’anar a costura en un pla absolutament predemocràtic. Bé està acabar bé!!!

Agraïm, de bell nou, que no es falsegin les informacions i que, en consonància a la sentència del Tribunal Superior de Justícia hagi desaparegut el TIL de la web principal d’Educació... Arruix, arruix, que fa nosa i no convé tornar a donar informacions incoherents i antònimes.

La realitat sempre s’imposa i les mentides tenen les cames curtes. Ara mateix, els directors de Maó, expedientats ara fa un any, a més de rebre la notificació oficial que arxivaven la causa, ja saben que Educació els haurà de tornar tots els doblers que varen perdre durant els mesos que varen estar suspesos d’ocupació i sou, devers 5.000 euros per cap... És hora de retornar l’honor i la bossa de tots aquests despropòsits que la de Menorca i el de Bunyola, mal alliçonats, dugueren a terme.

Sabem, la premsa no ho amaga, que na Núria Riera és llesta i que, per això, l’han nomenada consellera, perquè negociï amb enteniment. Nosaltres estam convençuts que no tot just cerca la foto sinó que, com a dona instruïda, capacitada i competitiva, voldrà que la pau dugui el seu nom i si, d’aquí al Consell, idò, bon vent i bona lletra, la que haurà usada per a pactar tot el necessari perquè l’educació pública de les Illes sigui de qualitat i en català.

A hores d’ara, 104 centres de les Illes, ja han retornar als projectes anteriors en un intent de recuperar la sensatesa i les bones maneres. No ens cansarem de dir que el trilingüisme no és una etiqueta nova que ara hagi d’usar en José Ramón Bauzá sinó que és un projecte absolutament assumit pels centres que disposen de Seccions europees on, a diferència del PTIL imposat per la Conselleria, és la veu de pares, mares i fills o filles la que s’alça per decidir si el futur d’aquella família ,en concret, passa per matricular-los a les Seccions europees. Absolutament democràtic, absolutament personal. Com cal, sense interferències, sense dobles lectures. Ànims Núria!!.

Tu saps Núria que això és així, que de trilingüisme ja en tenim i per això, juntament amb en Deyá vos heu reunit ja amb batles, presidents d’associacions de pares i equips directius de centres de Sa Pobla, Marratxí, Maria de la Salut i Campos, a més de Felanitx i Porreres. Sabem que posau molt èmfasi en el fet que ja hi ha llibres de text comprats emperò, l’apel·lació a la responsabilitat hauríeu d’haver-la fet arribar a en Bauzá, quan na Camps i n’Estarellas esfondraven els ciments més essencials de l’educació de les Illes.

I, a pesar que el to és cordial, de petició i no d’imposició, vos volem fer saber que heu d’assumir les conseqüències d’aquesta anterior negociació nefasta. Sí, avisau en Bauzá, que els doblers són per arreglar tota casta de desperfectes i que, els infants que tant estima, necessitaran llibres de franc en consonància als projectes dels centres en base a l’autonomia de què disposen. Au, continua endavant, ignora la gent incompetent i fes la teva que segur, que la teva intel·ligència i la teva delicadesa et permetran trobar el camí adequat. Amunt!!

Ja saps, perquè ets advocada, que el dret foral canvia segons el territori i els illencs en tenim de propi perquè el nostre tarannà fa que siguem especials, d’aquí, de la terra. Tal vegada, per això, els batles de Mallorca s’enginyen per no haver de rebre en Bauzá als seus municipis. Mentrestant, la teva manera d’escoltar i de tractar la gent t’ha obert les portes, la darrera la dels estudiants, amb qui t’has compromès a crear una Mesa de negociació, segons ha informat FADAE (Federació Autònoma d’Associacions d’Estudiants de Balears).

Comprovam que aquest compromís teu és ferm i que has convocat una reunió extraordinària de la mesa sectorial d'educació dimarts que ve, per tractar les condicions laborals del personal docent no universitari durant el curs actual. La taula comptarà amb representants de la conselleria i els sindicats STEI, FETE-UGT, ANPE i CCOO i tractarà sobre "les condicions de treball del personal docent dels centres públics d'ensenyament no universitari per al curs 2014-15" i serà la primera reunió de la taula que presideixis. Quina emoció!!!

Nosaltres, l’Assemblea de Docents, t’animam a fer-ho bé. No cal que ens recordis que no som un sindicat, mai no hem volgut ésser-ho però no per això deixam de tenir veu i, francament, “un consell”, les fotos no són gratuïtes, no es fan sense continguts veraços. Saps que és una realitat, que el 29 de setembre de 2013 varen sortir 100.000 ciutadans de les Illes perquè se sentien estafats pel PTIL i avui,diumenge 12 d’octubre, a la Plaça Major de Palma, aquests PROU, No vaig de vaga i PLIS no han arribat a les 200 persones. Encara fas comptes escoltar-te aquesta minoria insignificant en lloc d’escoltar la resta?? Un “consell”, no ho facis.
Més recent Anterior

Formulari de contacte