TAULA EDUCATIVA: EL CAS DEYÀ


#TaulaEducativa Ja podeu escoltar el programa d'avui on hem tractat d'aclarir el cas Deyà amb l'ajuda de tot l'equip i dels nostres convidats.


Els resultats sindicals
Taula Educativa destaca que els resultats de les eleccions sindicals en l’ensenyament públic han estat molt favorables per als sindicats Alternativa i UOB que han promès respectar i traslladar les decisions de l’Assemblea de Docents davant de l’administració. Tot i que l’STEI ha guanyat les eleccions, la valoració és que ha perdut molt de terreny respecte de les eleccions anteriors.

Taula educativa destaca la forta reculada dels sindicats tradicionals i que els resultats han dut a un augment de la pluralitat sindical. Els sindicats tradicionals han estat castigats perquè a l’inici de la vaga dels docents no varen donar la resposta satisfactòria que la comunitat educativa esperava. Els resultats segurament duran un canvi en les estructures i les estratègies d’aquests sindicats.

L’opinió de Taula Educativa és que “de la mateixa manera que el model polític necessita un canvi, els sindicats havien arribat a un punt en el que no jugaven el paper que la gent volia. Són cicles i ara necessiten una reflexió profunda”.

El cas Deyà
Taula Educativa considera que les causes de la dimissió de Miquel Deyà, el darrer home fort de la Conselleria d’Educació, han estat múltiples: enfrontaments interns amb el cap d’inspecció Francisco García Moles, sobrecàrrega de feina, manca de suport de la Conselleria, oposició a una futura universitat privada, i negativa a fer moviments estranys en favor d’un docent interí que serà candidat del Partit Popular a Lloseta. En qualsevol cas, aquesta dimissió no ha estat per motius personals, que és la fórmula que es fa servir habitualment per no confessar els autèntics motius de les dimissions.

Pere Carrió ha contat en exclusiva les filtracions que han permès destapar l'escàndol d'amiguisme que ha esquitxat a la Consellera d'Educació i a la Directora del SOIB. Sembla que la Secretària de Deyà va explicar a una persona de confiança la discussió entre Deyà, la Consellera Riera i Xisca Ramis, la cap del SOIB, i que de boca en boca va circular fins arribar a una persona que va filtrar la notícia al Diario de Mallorca.

Taula Educativa destaca que el cas Deyà ha destapat al manco dues mentides de la Consellera Riera: “La primera és que va negar que hagués intentat la col·locació d’un professor del PP a la Conselleria. La segona mentida és que digué que Deyà li havia demanat disculpes per les declaracions públiques que havia fet, i no només no ho va fer, sinó que es va reafirmar amb el que havia dit”.

Visió de la periodista Mar Ferragut sobre l’afer Deyà
La periodista Mar Ferragut del Diario de Mallorca participà al programa i ens va aclarir alguns detalls de l'operació orquestrada per la Conselleria d'Educació per afavorir la contractació d'un interí per realitzar tasques partidistes.

Ferragut opina el següent sobre les causes reals de la dimissió de Deyà dimitís: “jo crec que l’intent de col·locar aquest interí ha estat el detonant, però que Deyà ja fa temps que no estava a gust. Ha dit fins aquí, però jo penso que ja tenia en el cap plegar d’ençà que va entrar na Riera perquè se sentia desautoritzat en impedir-li cessar al cap d’inspecció, talment ell volia”.

Després del cas Deyà, Ferragut opina que “moralment la Conselleria hauria de dimitir... no sé si dimitirà, però m’inclino a pensar que no ho farà a causa de la proximitat de les eleccions”.

Entrevista a Jaume March, director de l’IES Marratxí.
Jaume March, director del centre l'IES Marratxí ha valorat positivament l’arxivament per part de la Conselleria d’Educació del primer dels dos expedients que tenia oberts.

March manifesta que “estava convençut que havia actuat correctament i la proposta del jutge instructor no fa més que confirmar-ho, i està en la línia dels dos informes que havien fet els inspectors de la demarcació”.

March recorda que “Francisco García Moles i Tomeu Isern són els dos responsables de l’expedient arxivat”.

March recorda que el segon expedient obert contra ell encara està pendent de resolució i que té relació amb la incoació per part de March d’un expedient a una alumne “per haver enregistrat dins el centre il·legalment amb un mòbil una conversa amb el cap d’estudis”.

March confirma que acudirà als tribunals una vegada Educació tanqui el procés administratiu en contra seva.

Més recent Anterior

Formulari de contacte