Comunicat de la plataforma CREA davant el desplegament de la LOMCE

Des de la plataforma CREA (docents d’educació artística de les Illes Balears) volem manifestar la nostra preocupació davant l’imminent desplegament de la LOMCE a la nostra Comunitat i la manera en que aquest pot afectar el futur de l’educació artística a les Illes Balears.

Les modificacions que fa la llei arraconen les assignatures d'educació artística, a dia d'avui no sabem si es reduirà la presència de les matèries de Música i Plàstica, si seran completament optatives, o si s’optarà per una altra solució . Des del col·lectiu creim en una educació integral de les persones durant la qual l'educació artística hi té un paper fonamental.

El curs passat (2013-2014) ens vam reunir amb l'aleshores consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps i vàrem exposar les nostres preocupacions, demandes i arguments. Vam plantejar la necessitat de comptar amb el col·lectiu de docents per dur a terme el desplegament de la LOMCE a secundària per la qual cosa vam deixar-li els nostres contactes.

Després dels canvis que hi ha hagut a Conselleria vam demanar una altra reunió amb els nous responsables d’educació mitjançant una instància amb data de dia 6 de novembre de 2014

Volem denunciar que encara no hem rebut cap resposta, ens consta que el desplegament de la LOMCE està en marxa i que els currículums s’ elaboren sense tenir en compte el col·lectiu.

Ens preocupa que es desenvolupi una llei d'esquenes al professorat, a les famílies i als alumnes, sense cap participació de la comunitat educativa i sense una valoració de les implicacions socials que tendrà sobre el nostre alumnat, tant a mig com a llarg termini. Uns plantejaments els de la Conselleria d'Educació que lluny de sumar resten.

Per tot això, des de la plataforma CREA hem convocat una reunió, a la qual estan convidats tots els docents de Música i Plàstica, dimarts dia 10 de febrer a les 17:00 hores a l’Escola Superior de Disseny, Carrer Institut Balear, 5, Palma. Vos hi esperam.
Més recent Anterior

Formulari de contacte