La Conselleria desinforma i s'amaga, nosaltres els contestam i donam la cara

Govern i conselleria són incapaços de respondre amb arguments a les qüestions de la comunitat educativa i tracten d'embullar amb desinformacions.

S'apropa la jornada de vaga del 19 de maig i l'única resposta de la Conselleria, el Govern i els seus satèl·lits és intentar desacreditar el col·lectiu docent i obrir la porta a la desinformació.

Aquesta setmana, el president Bauzà ha tornat al cantet de la “política a les aules”. La seva incompetència en matèria educativa no dóna per més. Davant d'una jornada de vaga contra la LOMCE, en un context que inclou la imposició amb presses d'uns currículums a secundària i unes antipedagògiques avaluacions individualitzades a primària, el president no sap més que tornar a qüestionar la professionalitat del professorat. No aprèn ni a la de tres i així li va.

També ens resulta impossible donar-li l'aprovat al director general, Antoni Vera, qui ha declarat que no entén perquè ara estem en contra de les proves IAQSE [prerevàlides LOMCE a 3r], més, ara que per aquestes proves, segons la seva imaginació, s'ha atès a les peticions de la comunitat educativa. D'una banda, convé fer-li memòria. Aquest organisme està en qüestió i va perdre tota credibilitat d'ençà què el tàndem Camps-Estarellas hi va ficar mà. Durant el passat curs ja es va criticar la manipulació que comportaven les darreres proves plantejades per aquest institut. Li recomanam consultar l'hemeroteca.

D'altra banda, les peticions de la comunitat educativa respecte a la LOMCE mai han estat ateses. De fet, el vot contrari als currículums LOMCE per part del CEIB és el millor exemple, com també ho és la roda de premsa de dilluns passat en què la gran majoria d'entitats de la comunitat educativa van tornar a posar en entredit aquestes proves de tercer.

El que fa el director general és intentar despistar per a què ningú li apunti com a responsable d'una nova jornada de vaga. No és el primer pic que ho explicam. El passat 28 d'abril, a la mesa de negociació, els comitès de vaga de nou li vam oferir la possibilitat de negociar l'aplicació de la LOMCE a Balears. Es va negar rotundament. Ara no és capaç de xerrar d'això i s'escuda en les proves IAQSE per no xerrar de què el problema és la LOMCE i tot el que li ve al darrere.

Per la nostra part, entenem la reacció dels caps de la Conselleria i del Govern com una reacció de qualcú que està nirviós. Els posa molt nirviosos haver-hi de fer declaracions quan no tenen arguments, i més nirvis els produeix trobar-se al davant a docents i famílies units contra les aberracions educatives. Saben que durant aquesta setmana hi ha reunions conjuntes de mestres i famílies i els molesta.

Davant el seu nerviosisme, nosaltres hem de saber mantenir la calma, actuar amb seny i no atendre a rumors sinó a fets.

Ara circula la idea que la Conselleria canviarà les dates de les proves de tercer. Les dates del 19 i 20 de maig estan fixades per la resolució de la consellera de 19 de març i no es canvien per unes declaracions davant els mitjans de comunicació. Fins que no es resolgui el contrari aquestes són les dates de les proves i la nostra estratègia respondrà a aquestes dates. I si canvien de dies, doncs ja respondrem adequadament. Algú dubta de la capacitat de reacció de la comunitat educativa amb tots els bons exemples que hem donat els darrers anys?

D'aquest tema, només ens queda recordar als caps de la Conselleria que el motiu de fons de la jornada de vaga és la LOMCE i que aquesta no s'atura amb un canvi de data, sinó amb una negociació de veritat.

Més preocupants ens resulten les informacions relatives a canvis de dates de les proves als centres per mor de la vaga. Sabem de centres que s'estan plantejant fer les proves els dies 20 i 21 botant-se la mateixa resolució de la consellera Riera. Ens preocupa perquè pensam que en aquest cas es cometrà una irregularitat. Més si es tracta, de manera encoberta, d'evitar els efectes d'una vaga. No sabem d'on ha sortit aquesta iniciativa, però aquest és un assumpte que s'està embrutant i demanam a tothom, docents i equips directius, que es sàpiguen cobrir les esquenes demanant totes les ordres i instruccions relatives a aquest tema per escrit i signades. Cadascú ha de ser responsable dels seus errors, no dels errors de qui tenen a damunt.

La resolució és clara en aquest punt. Les proves escrites seran els dies 19 i 20 de maig. A més, l'Ordre de 6 de març de 2015 que també signa Núria Riera diu que aquests exàmens han de tenir lloc a la vegada en tots els centres de les Illes Balears. D'on s'han tret que ara cadascú canvia la data a quan vol?

Que hi hagués infants que fessin les proves en una data diferent de la comuna només serviria per desacreditar encara més aquestes proves que per elles mateixes ja neixen desvirtuades.

Companyes i companys, la consigna està clara. Unitat, dignitat i professionalitat.

Difongueu aquest missatge als quatre vents.

Contra la LOMCE, contra la imposició de currículums i contra experiments avaluadors!

El 19 de maig, vaga!
Més recent Anterior

Formulari de contacte