TAULA EDUCATIVA: “120 milions de passes fetes per l’educació”

29/04/2015

El programa comença amb la cançó Kathmandu de Cat Stevens en homenatge a les víctimes del terratrèmol de la Índia. Tot seguit escoltareu el resum de premsa i les entrevistes amb Margalida Seguí de l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó, amb Guillem Barceló, portaveu de l’Assemblea de Docents i amb Vernon i Sullivan, autors del còmic “Els tentacles de les tenebres”. Pere Carrió a l’apunt setmanal s’anticipa als resultats de les eleccions autonòmiques i s’acomiada del president Bauzá.

Guillem Barceló valora l’èxit col·lectiu de les 120 milions de passes fetes per l’educació a la 2ª edició de la Marxa organitzada per l’Assemblea de Docents. Segons Barceló “el moment més emotiu de la Marxa era arribar al pas de les Estacions, t’entra la sensació que t’estan donant la benvinguda, amb la complicitat de moltes mirades”.

Barceló també valora la sentència de la Junta Electoral Central favorable a la continuïtat de la campanya informativa #Pensa-hi, denunciada pel Partit Popular per electoralista. La Junta Electoral a la seva resolució rebutja la denúncia del PP a l’empara de l’exercici legítim de la llibertat d’expressió. Per a Barceló la sentència de la Junta Electoral suposa “un nou ridícul del Partit Popular i un nou fracàs de la política censora que vol fer callar qualsevol intent d’expressar-se i de pensar al marge de la política i del pensament oficial del PP”.

Finalment Barceló ens parla de la reunió dels Comitès de Vaga amb Antoni Vera, director General de la Conselleria d’Educació. Barceló destaca que la reunió amb Vera s’ha desenvolupat sense sorpreses, perquè la Conselleria no ha acceptat les reivindicacions dels docents en vaga ni tampoc l’ajornament de l’aplicació de la LOMQE.

Margalida Seguí, directora del l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó, explica els motius que han dut als directors expedientats per la Conselleria d’Educació a presentar una querella penal contra els responsables de la Conselleria i contra l’instructor de l’expedient disciplinari.

Vernon i Sullivan, autors de la segona part del còmic “Els tentacles de les tenebres”, tanquen el programa explicant amb humor la segona part del còmic on destaquen la influència de Jorge Campos en la política educativa del Partit Popular.

L'apunt d'avui a Taula Educativa de Pere Carrió titulat “Bye-Bye Bauzà!”

“Ja sé que cal esser prudents amb això dels resultats electorals i que no es pot dir blat sense tenir-lo dins el sac i ben fermat, però jo ja m’he sumat als que pensen que l’era Bauzà està acabada.

No en tenc la certesa però si fos endevinador no tendria cap dificultat en encertar que el partit de Bauzà no podrà governar el propers quatre anys. Si fos astròleg trobaria fàcilment les interseccions i les conjuncions d’estels que m’indicarien que l’actual president aviat finalitzarà la seva trajectòria de govern. I si fos un analista polític podria donar les dades que posen lluny de proper govern al PP. No sóc res d’això però sé ensumar la realitat del carrer. S’ha enfrontat a tothom excepte els hotelers que tornen confiar que el seu suport és suficient perquè els seu subordinats votin PP. Però la situació és diferent a la de fa dos legislatures enrere. Hi ha massa ferits per les cunetes. Hi ha massa gent ressentida. Alumnes abandonats, docents maltractats, inspectors acomiadats i directors expedientats. Vet ací els seus poders. Però ara tot se li torna en contra com en el frontó. Ara ha arribat l’hora de passar comptes. Bauzà ja estava avisat i no ha fet gens de cas a ningú.

En aquesta comunitat autònoma sempre, excepte la darrera vegada, s’ha governat per la mínima diferència. Avui, tothom sap que s’han acabat les majories absolutes i que el bipartidisme està en crisi. Com a conseqüència, no fa falta esser molt viu per a sumar dos i dos i afirmar que el PP està derrotat. N’hi ha, més derrotistes, que assenyalen que així i tot, és a dir, perdent les eleccions, existeix la probabilitat que el PP governi. Jo no compartesc aquesta idea. Aquest partit s’ha enemistat amb tothom. El partit “Ciutadans”, reinventat com abocador dels ressentits del propi PP o dels que estan més a la seva dreta, no deixa d’esser una idea brillant però que els pot sortir fallida.

Per a mi el problema no rau aquí. El vertader dilema és com serà possible un pacte entre les forces contràries al PP que retirin a Bauzà de la cadira del Consolat de Mar. Això amigues i amics és un misteri que encara no té resposta. Haurem d’esperar que es vegin més indicadors. De moment no ho sabem però segurament es trobarà una sortida. Pensa-hi!”

Més recent Anterior

Formulari de contacte