Taula educativa: és possible paralitzar la LOMQE?

03/06/2015

El programa comença amb el resum de premsa i amb la notícia relacionada amb la demanda de la comunitat educativa al nou govern d’esquerres que s’està configurant per a què ajorni la LOMQE; mentrestant la paralització és confirma, aquestes setmanes s’està votant en contra dels nous horaris com a mesura de pressió per dificultar la implantació de la LOMQE als Instituts. També ha estat notícia la impugnació per part de CCOO i d’UGT de la convocatòria d’interins docents per discriminatòria; també és notícia la proposta de modificar la formació dels mestres.

A l’apunt, Pere Carrió tracta de les prioritats que han d’adoptar els nous governants per retornar a la normalitat l’educació.

Tot seguit, Toni Baos, portaveu de Comissions Obreres, dóna la seva opinió sobre les possibilitats de paralitzar la LOMQE, la fòrmula més ràpida seria fer un decret-llei suspenent el calendari d’aplicació de la LOMQE, però és una fòrmula que té greus inconvenients, alguns dels quals són que no respecta el consens i que reprodueix les males pràctiques del govern Bauzá de governar a cop de decret-llei. Davant això, la proposta de Baos és tenir paciència, esperar que el govern es constitueixi i pugui actuar de forma consensuada amb la comunitat educativa.

Finalment, al tremending toppics d’avui parlam del futur polític de José Ramon Bauzá i del d’Ana Maria Aguiló, de les expectatives dels tuitaires en relació a les negociacions per a un canvi polític i d’un projecte d’innovació educativa impulsat per un mestre de Saragossa que conjuga creativitat amb diversió amb la finalitat que l’alumnat adquireixi nou vocabulari.
Més recent Anterior

Formulari de contacte