Taula educativa: Tractam el conflicte educatiu a l'IES Binissalem

10/06/2015

El programa comença parlant del conflicte educatiu que es viu a l’Institut de Binissalem. Per entendre les causes del conflicte entrevistam a Miquel Àngel Barrios, vocal de la Junta Directiva de l’AMIPA de l’IES Binissalem i també a Itziar Pérez, la directora d’aquest mateix institut, qüestionada per la comunitat educativa del centre que ha demanat la seva dimissió i la de tot l’equip directiu.

El filòleg i professor Ventura Catany intervé en el programa per comentar la voluntat expressada majoritàriament pels pares de les Illes Balears per a què els seus fills siguin escolaritzats en català, és a dir, que la llengua vehicular a l’educació sigui el català. Catany diferencia la immersió lingüística com a metodologia per afavorir la normalització lingüística del català, de l’elecció massiva per part dels pares del català com a primera llengua d’ensenyament per als seus fills.

L’apunt de Pere Carrió tracta dels millors docents, de com aconseguir millorar la docència, un conjunt de propostes que coincideixen amb l’informe sobre la funció docent elaborat per la UIB.

Finalment, el tremending toppics d’avui va dels exàmens de selectivitat i d’un joc d’ordinador denunciat pel sindicat ANPE perquè convida a pegar als docents.

Més recent Anterior

Formulari de contacte