Votem NO a les distribucions horaries a ESO i Batxiller

Entram en una setmana important. Alguns claustres ja han duit a votació les noves distribucions horàries a ESO i Batxiller, d'acord amb els recents aprovats currículums Lomce. Molts d'altres ho faran durant aquesta setmana. N'hi ha que ja ho aprovaren per claustre quan encara el govern no ho havia aprovat a la Junta de Govern.

Des del comitè de vaga vos emplaçam a aquest darrer esforç. Centres com l'IES Lllucmajor, IES Marc Ferrer de Formentera, IES Sureda i Blanes, IES la Ribera, IES Sineu, IES Maria Àngels Cardona, han votat de moment que NO (segurament n'hi ha més, feis-ho arribar). Alguns d'altres han votat que sí. Necessitam més dades per poder oferir-vos una informació més actualitzada al respecte.

Aquí teniu els enllaços a documents importants:
-Argumentari per votar en contra en els claustres (hem aprofitat bona part del document que ens enviaren els companys de Formentera).
https://drive.google.com/file/d/0B2QIlvh64MIFZ2g1WTRBbWVuQmM/view?usp=sharing

-Document de preguntes freqüents en relació al funcionament dels claustres i la qüestió dels currículums.
https://drive.google.com/file/d/0B2QIlvh64MIFVzJKcENxeFdiRFE/view?usp=sharing

-Document de petició d'un claustre extraordinari si es vol tornar a dur a votació la distribució horària (molt útil per als centres que les aprovaren abans de ser legals i volen tornar a votar).
https://drive.google.com/file/d/0B2QIlvh64MIFOXFFZ0hKRFBBWFU/view?usp=sharing

Recordau que:
-Aquests currículums estan mancats de tota legitimitat ja que s'aprovaren una setmana abans de les eleccions tot i saber que tenien greus mancances i que hi havia una forta oposició.
-Que dins la nostra lluita també hi ha la ferma oposició a la Lomce, i que està en les nostres mans intentar forçar la seva paralització a secundària, ja que no ho poguérem fer a primària.
-Que cada claustre que vota NO a la distribució horària és una pressió més que pot fer decidir als nostres nous governants a decantar-se per la paralització dels currículums.
-Que ja hem mantengut contactes amb els partits polítics que estan en disposició de formar govern a la comunitat, i de moment han estat bastant receptius. Cal que seguim mostrant cohesió i oposició als currículums per a que no tenguin cap dubte que cal ajornar la lomce.
-Ara cal dir que NO. A votar sí sempre hi serem a temps, quan ja no ens quedi cap esperança. Però ara mateix tenim tota l'esperança per davant. El NO cohesiona més els claustres, perquè és un NO a la infravaloració de determinades matèries, és un NO a que els nostres alumnes es formin amb mancances importants, és un NO a la retallada d'hores i de feina a molts de companys.

Vos reproduïm els dos darrers paràgrafs de la carta que hem enviat als partits:
"Esperam que entengueu que l'anunci que us demanam s'hauria de fer amb la màxima urgència, atesa la situació d'inseguretat que tot plegat està causant als claustres, però també als equips directius i a les famílies. En la nostra opinió, aquest anunci hauria d'anar acompanyat d'una consideració: Assegurar a claustres, equips directius i estudiants i famílies que el curs 2015-2016 començarà amb els currículums anteriors, amb les mateixes assignatures, amb la mateixa distribució horària, amb les mateixes plantilles -entenem que com a passa prèvia a la seva millora- i sense canvis obligatoris de llibres o de materials.
El com es concreta legalment aquesta mesura és quelcom que es pot abordar de diferents maneres, cosa que no ens pertoca a nosaltres. Però el que està clar és que aquest anunci que ara vos demanam mostrarà el vostre compromís amb l'aturada de la implantació de la LOMCE a les Illes Balears i servirà per aturar un conflicte que ara mateix renaix als nostres instituts."

Ningú ens va dir que la lluita seria fàcil, però ara que estam quasi al final, no ho podem deixar córrer.
Més recent Anterior

Formulari de contacte