S'inicia el procés de negociació dels punts de la vaga indefinida

L'arribada a acords en la totalitat dels punts reivindicatius ha de ser possible i representaria una millora del sistema educatiu

Que hi ha una oportunitat de calmar les aigües en el món educatiu és una realitat i aquesta passa pel diàleg. I en el cas del conflicte laboral i educatiu cristal·litzat en la vaga de docents, el diàleg ha de prendre forma d'una negociació global de tots els punts de la taula reivindicativa de la vaga indefinida de docents. Tancar acords de millora en cada un dels ítems d'aquesta taula no sols és possible -els programes electorals dels partits que recolzen el govern apunten cap aquí- sinó que representaria una primera millora del nostre sistema educatiu i de la nostra feina com a ensenyants.

Durant la setmana passada, des del comitè de vaga de l'Assemblea de Docents hem criticat les decisions que han sortit de la Conselleria d'Educació i hem qüestionat al mateix conseller per diferents motius. Això no ha significat un trencament de ponts, ben al contrari, ara mateix les dues parts hem estat capaces d'establir ponts de diàleg una vegada hem mostrat les nostres inquietuds.

Tot i que mantenim el nostre punt de vista crític respecte a la política de minimització de la LOMCE a les nostres illes, des del nostre comitè de vaga valoram molt positivament la voluntat que, des d'ahir, la Conselleria d'Educació ens ha transmès de voler entrar en una negociació global de tots els punts de la nostra plataforma reivindicativa. Així ho va fer saber la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez, als representants dels dos comitès de vaga que es reuniren amb ella en una mesa de negociació. Ella va ser l'encarregada de transmetre el desig del mateix conseller Martí March.

Per la nostra part, acudirem a la reunió amb propostes i amb moltes ganes de fer feina, i celebram el canvi d'actitud que es va viure respecte a les reunions dels comitès de vaga amb l'anterior equip de la Conselleria d'Educació.

La nostra delegació demanà explicacions sobre les condicions de la proposta de la Conselleria i aquestes foren respostes. A la vegada, demanàrem la inclusió de les següents excepcions al document aportat per la conselleria:
  • Substitució immediata de qualsevol baixa prevista amb antelació: maternitat, jubilació, intervencions quirúrgiques previstes, llicències per malaltia, etc. 
  • Substitució immediata de tutors a ESO i Batxillerat, per motius de convivència, juntament amb la substitució immediata de qualsevol professor del centre, l'absència de la qual pugui dur a problemes de convivència. 
  • També a ESO i Batxillerat, substitució del professorat d'orientació educativa d'àmbit sociolingüístic i d'àmbit cientificotècnic com també els que faran Formació Professional Bàsica. 
Des de l'equip de la Conselleria es varen comprometre a valorar la seva inclusió al document que es vol fer arribar al Consell de Govern per aquest divendres.

Així les coses, els i les representants de l'Assemblea de Docents van deixar clar que qualsevol acord en aquest punt caldria ser ratificat en assemblea i que, a banda, entenem que la negociació de tots els punts dins una globalitat facilitaria l'arribada a acords. En qualsevol cas, aquest dijous tindrà lloc una Assemblea de Docents de Mallorca per valorar la proposta definitiva de la Conselleria, que se'ns farà arribar amb anterioritat. Cal remarcar que la proposta que ens arribarà només és relativa al punt sisè de la taula i que queda pendent tota una feina per la resta de punts.

Un moment que pot ser històric

En la dura història de lluita que emprenguérem amb la vaga indefinida, per primera vegada, el govern es compromet a presentar una proposta després d'haver escoltat les aportacions dels comitès de vaga, en particular les que ha fet l'Assemblea de Docents. Així, com hem explicat, la Conselleria s'ha compromès a fer-nos arribar l'esborrany de la seva proposta dijous abans de la nostra assemblea per a què pugui ser valorat per la mateixa abans del Consell de Govern de divendres.

Per això mateix, aquest dijous a les 19:30, a l'IES Pau Casesnoves d'Inca, es convoca una Assemblea de Docents de Mallorca, assemblea oberta com sempre hem fet en els mesos d'estiu, on tots els treballadors i treballadores de l'ensenyament han de poder dir la seva respecte a aquesta proposta d'acord referida al punt 6è de la nostra taula reivindicativa (Substitució immediata de les baixes).

En la mateixa reunió també es tractaran altres aspectes com les darreres gestions del comitè de vaga, la negociació de tots els punts de la plataforma reivindicativa i la implantació de la LOMCE a secundària.

Reunió bilateral amb el conseller Martí March

Aquest dijous al matí, representants del nostre comitè de vaga es reuniran amb el conseller d'Educació, Martí March, dins la seva ronda de reunions bilaterals amb les entitats de la comunitat educativa. De ben segur que la negociació de la globalitat de les reivindicacions de la taula reivindicativa -encara no s'han pactat els termes- i la implantació autonòmica de la LOMCE seran dos temes importants de la mateixa.


Companyes i companys, s'obre un escenari de negociació. Totes les parts hem d'estar a l'altura de les circumstàncies. Toca tornar a fer feina.
Més recent Anterior

Formulari de contacte