S'anuncien mobilitzacions per una millora del pressupost educatiu

A més, es comença a concretar la possibilitat de crear una associació professional de docents

Avui dijous ha tengut lloc una altra Assemblea de Docents de Mallorca a l'IES Josep Sureda i Blanes. Aquesta ha tengut dos punts principals: la valoració de la situació actual i la possibilitat de mobilitzacions, d'una banda, i l'inici del debat sobre la creació d'una associació professional de docents, de l'altra.

Al principi de l'Assemblea s'han tractat diferents temes breus i informatius, després dels quals s'ha entrat en el debat sobre la creació d'una associació professional de docents que serveixi per representar el col·lectiu en tot allò relatiu a qüestions pedagògiques i de formació (tant inicial com permanent). En aquest debat hi ha hagut un especial esment a la necessitat d'una renovació pedagògica i per això s'ha convidat a participar a mestres de l'Associació Innova Talaiot -vinculada al CEIP Talaiot de s'Illot- i de l'Associació es Niu. També ha estat present en el debat Miquel Oliver, director de l'ICE de la UIB, qui ha respost algunes de les preguntes que s'han fet sobre aquest assumpte.

En la reunió, s'ha acordat informar a les assemblees de centre sobre aquest tema de l'associació professional. A tal efecte, s'elaborarà documentació escrita que serveixi d'explicació i a la vegada valgui per resoldre els dubtes que s'hagin pogut plantejar.

Quant al punt de valoració de la situació del conflicte educatiu s'han fet les següents valoracions: La Conselleria continua rebutjant el diàleg amb l'assemblea de docents, no fa comptes seguir negociant amb el nostre comitè de vaga i margina l'Assemblea de qualsevol negociació. A més, es valora que el pressupost educatiu està molt per davall de les nostres expectatives en aquesta legislatura que havia de ser de l'Educació i sense un bon pressupost és impossible acabar amb greus problemes del sistema educatiu de les Illes Balears, com són les aules massificades, els suports insuficients, la manca d'infraestructures... Per això, avui s'ha aprovat iniciar les feines per organitzar mobilitzacions en el mes de desembre. Unes mobilitzacions que tindran com a objectiu demanar una millora substancial del pressupost educatiu, UNS NOUS PRESSUPOSTS EN EDUCACIÓ, ara que aquests encara estan en tràmit i hi ha marge per a la modificació. Per tant:

-En els dies que vénen, hi havent escoltat les propostes que s'han fet a l'assemblea, el comitè de vaga es reunirà per plantejar quin format han de tenir les mobilitzacions.

-Es convoca una nova assemblea general de Mallorca per a dia 2 de desembre, en la qual l'Assemblea decidirà quina proposta del comitè es du endavant.

No reclamar uns pressuposts educatius a l'altura de la lluita que hem duit a terme és renunciar a la dignitat com a col·lectiu que tant d'esforç ens ha costat aconseguir.
Més recent Anterior

Formulari de contacte