Taula Educativa: La justícia restaurativa com a model de resolució de conflictes als centres educatius


En el programa de dia 19 de novembre, l'equip de Taula Educativa va entrevistar la directora del CEIP de son Gotleu, na Cristina San Juan i a en Vicenç Rul·lan, de l'Institut per a la Convivència i l'Èxit escolar.

En Vicenç ens va explicar còm funciona el model de resolució de conflictes que es fonamenta en la idea del diàleg i del pacte com a eines per millorar les relacions i reestablir els vincles amb la comunitat: “Les pràctiques restauratives”. Na Cristina, va explicar com funciona aquest model en un centre educatiu de primària situat a un barri amb un percentatge molt elevat d'alumnes estrangers.

Es debat al programa si aquest model pot ser una eina per evitar l'aïllament, l'exclusió social i l'odi que pot desembocar en actes de violència i terrorisme.

En Pere Carrió opinà que el tema de la violència terrorista és molt complexe i veu difícil afrontar la problemàtica des de l'àmbit educatiu, tot i que va aplaudir l'estratègia de repartir els alumnes extrangers en tots els centres d'una mateixa localitat per evitar els guetos.

En Miquel Àngel Tortell va analitzar els esdeveniments educatius de setmana i va entrevistar n'Isaac ayuso, membre de la Crida que ens parlà de la presentació del de bases per elaborar una nova llei d'educació el proper dimecres 25 de novembre al saló d'actes de l'ICE.

N'Isaac, ens va explicar que es tracta d' un projecte que s'elabora des de la base de
la comunitat educativa i que s'està elaborant entre totes les comunitats autònomes. La crida reclama que es tengui en compte, a més d'altres propostes com la d'Illes per un Pacte, a l'hora d'arribar a acords legislatius en materia educativa a les illes balears.

Aquest programa va ser dirigit i presentat per na Jero bonnín.










Més recent Anterior

Formulari de contacte