L’exconsellera Camps es nega a respondre les preguntes del misser de l’Assemblea de docents, en la declaració per presumpte malbaratament de fons públics



Avui matí ha declarat per videoconferència l'exconsellera d'Educació, Cultura i Universitats del govern de José Ramón Bauzá, Joana Maria Camps, per presumpte malbaratament de fons públics en els desplaçaments al seu lloc de residència. La declaració s'ha produït davant la Magistrada del Jutjat d'Instrucció núm. 4 de Palma, la Sra. Piedad Marín Sánchez, l'Advocacia de la CAIB i els missers de l’Assemblea de Docents. El Ministeri Fiscal no s'hi ha personat.

L’exconsellera Camps ha declarat des de Menorca, tal com va sol·licitar 6 d'octubre de 2015 per evitar el seu desplaçament a l’illa de Mallorca. El Jutjat d'Instrucció núm. 4 de Palma va acordar per Providència deixar sense efecte la citació de la Sra. Camps i remetre exhort a Ciutadella per prendre-li declaració a l'illa veïna, en un principi el passat 16 de novembre. En personar-se a la instrucció l'Advocacia de la CAIB i interposar un recurs de reforma contra la Providència, el Jutjat d'Instrucció núm. 4 de Palma va resoldre que finalment la Sra. Camps declarés el dia d’avui per videoconferència des de la seva localitat de residència, un mes després de la data prevista.

La Sra. Camps s'ha acollit al seu dret a no respondre a l'acusació particular, l’advocat de l’Assemblea de Docents. Sí ha respost a les preguntes de l'Advocacia de la CAIB, centrades en el complement de 22.000 € que ja cobrava, segons normativa, pel fet de ser de Menorca i haver de traslladar la residència a Mallorca, concretament a Manacor a un habitatge propietat seva, segons ha dit la querellada. Davant la pregunta de l'Advocacia de la CAIB de si, mentre va exercir el càrrec, es va pagar algun viatge a Menorca de la pròpia butxaca i si ho podia acreditar, l'exconsellera Camps ha respost que ho havia fet unes 7 o 8 vegades encara que no ho podia justificar. Finalment, Joana Maria Camps ha acabat la seva intervenció anunciant que presentarà un escrit amb una sèrie de justificacions d'haver assistit a alguns dels actes que consten a la relació de viatges.

Cal recordar que l’Assemblea de Docents es va querellar fa més d’un any i mig, a la primavera de 2014, contra l'exconsellera d'Educació, Cultura i Universitats del govern de Bauzá, per presumpte malbaratament de fons públics en els desplaçaments al seu lloc de residència, després d’una notícia publicada en un mitjà de comunicació local, el qual es feia ressò d’una pregunta parlamentària del febrer de 2014. El Jutjat d'Instrucció núm. 4 de Palma, que fins aleshores ho havia arxivat, es va veure obligat per l'Audiència el 22 de juliol de 2015 a obrir la investigació instada des de l'AD, i a per aquest motiu va citar la Sra. Joana Maria Camps a declarar en qualitat d'imputada. L'exconsellera ha assumit la defensa pròpia.
Més recent Anterior

Formulari de contacte