CÀRRECS DEL PP PROMOUEN LA POLITITZACIÓ DE LA FESTA DE FINAL DE CURS


Aquests responsables estan vinculats a la “apolítica” plataforma d'internet No Vaig de Vaga
  Una de les eines utilitzades per defensar les posicions, que no arguments, “educatives” del Govern i la Conselleria ha estat la creació de grups afins, especialment a internet, per fer veure que aquestes polítiques tenen una base social.
Donada la manca d'arguments de caire pedagògic o social d'aquests grups, i la seva infiltració per elements del PP i d'ultres, els seus fòrums s'han fet servir per tractar de manera molt partidista el conflicte educatiu a l'hora que els seus continguts s'han carregat de difamacions, insults i fins i tot d'amenaces.
Sembla ser que el darrer episodi, ja vam denunciar en el seu moment les violentes amenaces contra docents vaguistes o contra les rues de carnaval, és l'intent de boicot de les festes de final de curs.
El passat cap de setmana rebérem l'avís. A través del perfil de José Antonio Argiz, secretari d'organització i comunicació del PP de Manacor, exdelegat d'UPyD a la mateixa localitat, i habitual dels fòrums de No Vaig de Vaga, sabérem que s'havia posat en marxa una recollida de firmes a internet per “la retirada de la canción Seguirem lluitant prevista para el fin de curso” del col·legi de Portocolom. L'argument és que aquesta cançó té finalitats polítiques perquè és una crida a lluitar. Malament van si pretenen que els docents eduquem en el conformisme, l'abandó i el fracàs. Prou fracàs tenim amb un sistema educatiu que canvia de llei cada quatre anys.
N'Argiz no es pot considerar una persona neutral en tots aquests temes. Però seguint la seva pista veiem que no és l'autor de la iniciativa sinó que ve promoguda per dos perfils més de Facebook de suposades mares de l'escola també lligades als fòrums de No Vaig de Vaga: Corinne Chacon, primera impulsora de la difusió de la recollida de firmes i Karine Muzard, qui firma en primer lloc. En la línia d'aquests fòrums, en algun dels seus missatges a Facebook fins i tot s'han inventat que dins el ball d'aquesta cançó s'exhibiran mocadors verds. A més, una d'elles presumeix de tenir contacte directe a dins la Conselleria d'Educació.
Però Argiz no és l'únic càrrec popular relacionat amb aquesta iniciativa. A la recollida de signatures a una pàgina d'internet, que per enlloc es diu que és secreta i que permet visualitzar el nom de les persones que recolzen la iniciativa, podem veure com entre els primers signants hi ha altres membres del PP de Manacor com Onofre Ferrer, Director General de Treball i Salut Laboral, president de la junta local del partit i membre de No Vaig de Vaga. També signa Olga Ballester, polèmic membre de No Vaig de Vaga per la seva proximitat a postures gonelles.
Vist tot això, nosaltres ens plantejam: Qui ha generat el problema respecte a aquest final de curs? Una cançó la lletra de la qual pot ser ben rebuda per qualsevol persona que lluita per una causa que considera justa o persones vinculades a grups i partits que donen suport a unes polítiques educatives que no es saben justificar en termes pedagògics o socials?
Aquests fets són una altra proven que qui acusa els docents de polititzar l'educació és qui ho fa amb iniciatives com aquesta que pretenen continuar crispant l'ambient als centres educatius.
Avui mateix, des de l'Assemblea de Docents posam en marxa una campanya per denunciar que la Conselleria no ha pagat ni un euro d'ajudes o beques referents al present curs. La millor evidència de què aquests grups fan el joc al Govern és que en aquests temes tan evidents no piulen ni obrin la boca per denunciar-lo.
Des de l'Assemblea de Docents feim una denúncia pública per evitar que persones de tan baixa moral passin inadvertides i actuïn impunement. Per això, també demanam als companys i companyes de qualsevol centre que puguin estar vivint una situació semblant que ens ho comuniquin i que ho facin públic.
Per acabar, exigim que es deixi treballar als i les docents juntament amb la resta de la comunitat educativa per a què les festes de final de curs puguin ser també un fet enguany. Per la nostra part, tenim ben clar que aquestes estaran carregades de la denúncia d'una realitat de retallades als centres i de continuats atacs a la qualitat del sistema educatiu.
Més recent Anterior

Formulari de contacte