Comunicat del Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents en relació a les negociacions de la Mesa Sectorial d'Educació

El Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents no ha qüestionat mai la mesa sectorial d'educació com a espai per la negociació del pacte d'estabilitat d'interins, doncs aquest no era un tema que aparegués en la taula reivindicativa de la vaga que hi ha convocada.
Però això no vol dir que a les assemblees no s'hagi xerrat d'aquest tema. De fet, vàrem convocar una assemblea d'interins a la qual assistiren 97 persones (la més nombrosa en tot el procés), on es va mostrar un sentir general rotundament contrari a la signatura del pacte. Amb tot, tot i el respecte a l'àmbit de negociació, sempre s'ha demanat que qualsevol acord havia de ser ratificat pels mateixos treballadors i sembla arriscat que per les formes i per les minses dades de participació que han estat facilitades, pugui ser recomanable la signatura d'un pacte de tanta transcendència com està a punt de produir-se.
També resulta preocupant que en tota aquesta negociació no s'hagi aconseguit cap avanç en matèria de transparència en les adjudicacions, una de les grans demandes del col·lectiu d'interins.
Ara bé, el que no  es pot acceptar de cap manera és que es vinculi a forma de xantatge la signatura del pacte d'estabilitat amb qüestions sociolaborals relacionades amb la vaga. Fins ara sempre hem estat ferms defensors de la unitat d'acció, i les nostres declaracions i comunicats sempre han fet èmfasi en què no s'havia de caure en el parany que ens posava la Conselleria amb els seus intents de dividir el col·lectiu, ja fos amb declaracions contraposant l'Assemblea als sindicats, ja fos convocant una mesa sectorial per no convocar els comitès de vaga.
Arribats a aquest punt volem expressar la nostra convicció que qualsevol negociació de qüestions de la vaga que es realitzi en l'àmbit de la mesa sectorial ultrapassarà una línia que dinamitaria la unitat d'acció en un moment molt delicat de màxim conflicte i tensió en els centres per la no aprovació del TIL en els claustres, la imposició d'equips directius afins a la Conselleria i les darreres retallades de plantilla i grups escolars.
També volem deixar ben clar que si es trencàs aquesta unitat d'acció, des de l'Assemblea de Docents treballarem sempre per ser el marc de trobada i de lluita unitària de tots els docents al marge de la seva filiació sindical, i per reconstruir la unitat amb aquells agents que avantposin els interessos col·lectius i del sistema educatiu als interessos electorals i de les pròpies formacions.
L'anàlisi que feim des del Comitè de Vaga és que actualment no hi ha una voluntat real de negociació per part de la Conselleria, ja que al mateix temps que la Consellera Camps s'asseu amb els sindicats a la mesa sectorial, està ofegant i deixant sota mínims els recursos humans dels centres, i està amenaçant i practicant una política absolutament obscurantista en relació a l'aplicació del TIL i la problemàtica generada per la manca d'equips directius als centres. En aquest context, la foto de la signatura d'un pacte trampa és un error estratègic i una foto de regal per una Consellera que ha mostrat de sobres la seva ineptitud i que necessita esborrar sigui com sigui la mala imatge que s'ha guanyat.
Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents

Més recent Anterior

Formulari de contacte