CLASSES DE REPÀS (hemeroteca 17 al 23 d’agost)

#aravadebo 
Ara va de bo, que de bo, bo!!! Aquest divendres que ve, dia 29 d’agost, tenim tots una cita a l’auditori de Porreres, on tot va començar. No hi faltis. Treu la camiseta i “ a rompre”.

Mentre a Porreres, al parc de n’Hereveta, encara ressonen les veus de grups com La Pegatina, Txarango, Catarres o Manel, que ens han fet costat lluint la camiseta de Crida, als jutjats d’Inca “sonen campanes” per a dia 8 de setembre en què tendrà lloc la vista contra Toni Gelabert, un apoderat de les eleccions europees del passat 25 de maig que vestí la camiseta verda. Segons la Junta Provincial Electoral aquesta indumentària és “indirectament constitutiva de propaganda electoral”. Uroooooo.

Senyoria, no sabíem que la plataforma ciutadana Crida fos un partit polític. I ara?? Imaginam les preguntes al respecte: és Crida de dretes, centre o d’esquerres? Més aviat defensor de les comunitats autònomes o independentista? Defensa o denosta l’avortament i/o l’homosexualitat?...

El que no és indirectament constitutiu d’injúria és el tractament que va donar Ana Maria Aguiló als docents de les Illes a través del seu twitter. Ben al contrari, aquesta exalliberada sindicalista d’ANPE, ha fet, explícitament, un ús indegut d’una campanya institucional contra el maltractament. En aquest sentit,

la directora de l’Institut Balear de la Dona, Isabel Llinàs, ha declarat que “la utilització d’una campanya institucional contra la violència de gènere per altres fins no sembla correcte”. L’ ANPE tampoc no ha volgut quedar enrere i ha declarat, referint-se a la seva expresidenta, que considera “la comparació de docents i maltractadors, "un insult per a tots els docents de l'escola pública" o que “tot plegat retrata un "total desconeixement de la labor docent i de l'enorme esforç que els nostres mestres i professors realitzen a les aules, especialment en aquests últims anys de retallades", i aprofita per agrair als docents la "professionalitat en aquests durs temps".

I què pensau que ha fet n’Anita, la de la “mà lleugera” amb el teclat?? Idò descansar de twitter (ja ho va advertir en Joserra en una entrevista a Onda cero: “hem de controlar entre tots alguns comentaris de les xarxes socials”) i dedicar-se al món del bloc!!! Té una foto d’inici amb dos ordinadors...bestial. Un bloc sobre temes educatius. Una joguina nova que acabarà malmenant!! El rei Mides convertia en or tot el que tocava i n’Ana Aguiló ho converteix en mentides i en merda escampada. I com que a l’estiu hi ha ventiladors engegats, idò, merda per tot. Ha,ha,ha,ha. De fet, no sabem si la foto és el despatx de la feina o el de casa. Si els ordinadors són pagats seus o per l’Administració, o si un, el de la dreta, és per a temes laborals i el de l’esquerra, d’esbarjo i personal. En fi, entrau a l’enllaç i feis messions!!

Anita, la de la “mà lleugera” amb el teclat, anava pels centres, com a sindicalista, explicant que el ANPE “no usa la llengua com a arma arrojadiza” (expressió seva literal) i que feim feina per dignificar la figura del mestre, que és el nostre propòsit fonamental. El que no deia, quan cercava captar el vot, era que dignificar la figura del mestre consistia a insultar-lo, menysprear-lo, assetjar-lo. O era que només volia dignificar escoles de l’OPUS, aquestes que no donen oportunitat d’estudiar en català i que fan l’ensenyament en castellà, sí o sí, per nassos??

Igualment “per nassos”, Sra. Aguiló, IB3 ha decidit declarar “desert el concurs de servei lingüístic” perquè Paraula, l’única entitat que hi concorregué, no pensava salar en coherència amb el fet que els mass media mai no fan servir el registre col·loquial sinó l’estàndard ja que requereixen un grau de formalitat elevat. Però bé, ja sabem que la formalitat no és pròpia del seu tarannà. Una cosa és la desfressa de formalitat i altra informar-se i parlar amb propietat. Si fins i tot els seus doiots varen sortir a la Vanguardia: “les perles” d’una que va de filòloga i no sap ni què es xerrava a les Illes en temps de Ramon Llull??? Doiuda, més que doiuda.

Queda clar que IB3 vol teledirigir els seus correctors lingüístics i que ha fet fora els de paraula en un concurs que havia estat tramitat per la via d’urgència. No ens estranya gens la influència negativa de na Maria Antònia Lladó, la coordinadora lingüística, filòloga de l’Institut d’Estudis Baleàrics, capaç de fer servir barbarismes, calcs sintàctics, expressions inventades??? Hi ha gent tan doiuda que pretén canviar cap de setmana per final de setmana i quedar-se tan ampla. Ara vendrà que voldrà canviar cap d’any per final d’any. És tan pobra de criteri que és capaç d’amollar “a ca meva ho han dit així de tota sa vida”.

Mentrestant nosaltres ens ocupam, dia a dia, del tema educatiu de bon de veres. Aquesta setmana hem partit a Catalunya per encapçalar la “Marxa per l’educació pública”, organitzada per l’Assemblea Groga. Té un recorregut de 8 dies i 118 quilòmetres entre Girona i la seu del Parlament de Catalunya, al parc de la Ciutadella de Barcelona. Aicart, com a representat de l’Assemblea de Docents, va fer referència també a la intenció d’incrementar les mobilitzacions amb vista al segon trimestre i a la planificació d’una possible vaga indefinida el mes d’abril, just abans de les eleccions autonòmiques i municipals si el president del Govern, José Ramón Bauzá, no assumeix la negociació, tal com ja es decidí a l’assemblea general del mes de juny passat.

Ja som a la darrera setmana de vacances i no hem aturat. Si no has gaudit del “Verd Runner” o del “Club dels poetes verds” és ben hora!! Cap energia més poderosa que l’efecte mirall. Nosaltres no som com ens pinta n’Ana Aguilo, la de la “mà lleugera” sinó els professionals que han hagut de passar proves múltiples per aconseguir una plaça. Que som vocacionals i hem deixat enrere molta gent que competia. Que no hem necessitat cap currículum especial forjat a escoles privades, ni hem hagut de menester recomanacions de gent d’alta instància. Nosaltres som els vocacionals de la pública i ens ho hem currat des de l’inici, en un concurs-oposició demostrant la nostra vàlua.

NOSALTRES, ELS DOCENTS DE LA PÚBLICA ENS VEUREM AQUEST DIVENDRES, DIA 29, A L’AUDITORI DE PORRERES, A LES 18’00h.

NO HI FALTEU. LA VOSTRA OPINIÓ I LA VOSTRA PRESÈNCIA SÓN LA FORÇA DE L’ASSEMBLEA. COMPLIM UN ANY I VOLEM CELEBRAR-HO!!!
Més recent Anterior

Formulari de contacte