CLASSES DE REPÀS (HEMEROTECA 15-31 DE DESEMBRE DE 2014)

Docents de les Illes, som a punt d’acabar un any de batalla escolar que se volia presentar com a mort, des de juliol... i som vius i més vius que mai..Estiraaaaa barret!!

Sí, amics i amigues, el Govern, aquest que ens infravalora diàriament, va decidir que les vacances acabarien amb un moviment que ha estat l’exemple de tot el col·lectiu docent del panorama espanyol...urooooo, els mallorquins al capdavant d’una revolució!!! i els menorquins i els eivissencs i la gent de Formentera, també. Tothom alçat contravenint les ordres d’un Govern obstinat en el desastre lingüístic, en la desaparició de la Res Pública, d’allò que és de tots...

No pareix vera...idò sí, vet aquí, un final d’any en què, primer de tot, el TILtànic va naufragar, la capitana, Juana Mari Schettina va ser destituïda, juntament amb el Cap Pelat Titina (suposam que per mala gestió) i el nou director general d’educació, Miquel Deyà, va abandonar la companyia naviliera per por que la Riera dugués massa aigües brutes i corruptes...Se veu que no veia clares les cartes de navegació, cartes que na Nuri va intentar amagar però que la tripulació ha fet públiques. Ohhhhh, que hi va de bruta la Conselleria!!! Escàndol públic en estat superior. Ohhh, quanta pudor de merdum i claveguera.

Aquest any que deixarem enrera serà l’any de la CRIDA, de la FAPA, dels directors insultats per personatges que han acabat essent protagonistes d’escenes feixistes amb joves de simbologia ultradretana damunt l’escenari en convocatòries que no han reunit ni quatre moixos...

Sí, enguany ha estat l’any del ridícul de n’Ana Aguiló, la defenestrada per AMPE, la que ningú del sindicat vol tornar a veure i que, en els mitjans ha sortit com a responsable d’incendiar les xarxes socials, proveïda de dos ordinadors i poc cervell, la que ha protagonitzat escenes inoblidables...

Tancarem un any d’esbucament, literal, d’escoles públiques que, per abandonades per l’administració, cauen a bocins això sense tenir en compte les fumigades gratuïtes en temps de pati...Moltes promeses i un IBISEC incapaç de donar resposta a goteres, manca de calefacció, pistes esportives perilloses, finestres que no tanquen...molta feina i gens de pressupost. Deutes que, airejats en premsa, han estat coberts en part però absolutament insuficients...Mentrestant...què feia el patró???

El patró no s’ha cansat de confiar en la seva tripulació, encara que fes aigües per tots els costats, i ha intentat vendre a les Illes que el trilingüisme era seu. Que ell s’ho havia inventat...arriaaaaaaa. Que bona és la contrainformació i com n’és de necessària, sobretot en casos de mentides flagrants com aquesta. La comunitat educativa, amb el consens de pares, mares i fills, dóna ensenyament trilingüe de qualitat i públic a les seccions europees!!!

Acabam un any que posa de manifest les mangarrufes del sistema en la qüestió de comissions de servei i de la llista d’interins que, a la fi, després de tota una eternitat aguantant metxa, hauran de ser públiques i transparents, més clares que l’aigua!!! Oeoeoeoeoeo. Mirau com ha sortit en premsa: El que fins la setmana passada era una impossibilitat per "qüestions tecnològiques" aquest dimarts s'ha traduït en un anunci que serà una realitat a partir del mes de gener. Ha hagut d'haver-hi un cadàver polític –la dimissió del macrodirector general d'Educació, Miquel Deyà–, una denúncia davant la Fiscalia de l'STEI i l'allargada ombra de la sospita damunt la consellera Núria Riera perquè aquesta hagi anunciat que, finalment, les adjudicacions de places a interins i les comissions de servei del personal docent seran públiques a partir del 2015.

A la fi transparència en la gestió pública!!! No ens ho podem ni creure. Però no canteu victòria tan aviat perquè sempre hi ha hagut maquillatge de per mig pel que fa a dades reals de com va l’ensenyament a les Illes i de com va l’ajut real del Govern amb la població estudiant. Mirau ara la qüestió de la FP a les Illes: “L'entrada en vigor de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomqe), ha suposat un daltabaix en l'ensenyament de Formació Professional. Segons un informe elaborat per la Plataforma Crida i l'Assemblea de Docents, aquest nou itinerari acadèmic que s'ha començat a aplicar ja aquest curs 2014-15, “aboca a l'exclusió més d'un 30% dels joves” de les Illes Balears. L'informe ha estat elaborat amb la informació que han respost 23 dels 33 centres de les Illes que imparteixen FP Bàsica.

L'FP Bàsica substitueix els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) i el mòdul de Competències Acadèmiques i Professionals Integrades (CAPI), que cursaven alumnes amb risc d'exclusió social o que no podien acabar els estudis obligatoris, i suposa canvis molt importants. El primer és el canvi dels requisits d'accés, que passa de 21 anys d'edat màxima a 17, pel que exclou molts joves. Els cicles d'FP Bàsica tenen 2 anys de durada i estan destinats a alumes d'entre 15 i 17 anys que cada equip docent consideri que no podran superar l'ESO. “Emperò a diferència del que succeïa amb els PQPI, que permetien posterioriment obtenir el títol d'ESO amb l'objectiu de titular i capacitar el màxim de joves possibles, ara l'FP Bàsica no ho permet”, ha explicat aquest dilluns la professora Margalida Rosselló, de la plataforma Crida. Això aboca els joves més vulnerables a la “no-formació”, assegura. Així, només els que superin l'ESO podran tenir el graduat, denuncien.

“A més d'excloure el 30% dels alumnes que fracassen a l'ESO, l'FP Bàsica maquillarà les xifres de fracàs escolar, perquè aquests alumnes que s'excloguin de Secundària ja no computaran com a suspesos”, afegeix Rosselló. Es tracta d'una “irresponsabilitat total i absoluta que mai no s'havia vist fins a l'arribada de la Lomqe”, ha dit.”

I venga salut de pot i intentar vendre a la població que tot va bé, que tot rutlla, que l’Assemblea de Docents no té representativitat i que els angry births moriran tard o d’hora. En fi, se’ns ocorre acabar felicitant l’any a tothom qui fa feina perquè l’Educació funcioni a pesar de patir la “psíndrome d’esgotament professional”, tan fomentada per les altes instàncies insulars per acollonar-nos i intentar dissoldre’ns. Salut i enhorabona per la continuïtat en el moviment contestatari, per aquests dos nous sindicats d’ensenyament, per aquest programa de ràdio, “ona educativa”, per aquesta comissió de comunicació que val un món, a l’AD, per existir!!

En fi, amics i amigues de la docència pública de qualitat i en català no defalliu, queda molt de camí, molts d’esculls, molts d’enemics de la cultura però molta motivació. Som i serem gent que defensa –i no cal fer proselitisme- una educació gratuïta per a la població, perquè, com deia Emili Darder Cànaves, Batle de Palma, assassinat pels feixistes el 24 de febrer de 1937, assegut en una cadira de bova perquè no tenia ni forces, “només la cultura fa ciutadans lliures”.

Celebram un 2014 que ha tombat el TIL i donam la benvinguda a un 2015 que unirà les marees verdes de tot l’estat espanyol per impedir una LOMQE indigna d’un estat modern i europeu.

BON ANY 2015!!!
Més recent Anterior

Formulari de contacte