El comitè de Vaga denuncia les formes de la convocatòria de la mesa de negociació de dilluns i demana un ajornament

La convocatòria de mesa de negociació entre la Conselleria d'Educació i els comitès de vaga per dilluns dia 2 de març peca de precipitada. Per això mateix té unes mancances de forma que es podrien solucionar amb un ajornament de la convocatòria de la reunió.

La Conselleria d'Educació ens va convocar ahir horabaixa -just el dia en què comença un pont- a la primera mesa de negociació Conselleria-comitès en 14 mesos. Aquesta reunió està prevista pel dilluns a les 8:45.

Per la nostra part, ahir mateix ens vàrem adreçar a la Conselleria per demanar un canvi de data, ni que fos d'un dia, atès que hi ha dos problemes. El primer és que als mantins els membres del nostre comitè de vaga fan feina a escoles i instituts i acudir a la reunió repercuteix en deixar grups d'alumnes desatesos. Aquest fet ens resulta quelcom molt contradictori atès que una de les nostres preocupacions és la no cobertura immediata de les baixes per part de l'administració. No serem nosaltres els qui deixarem alumnes sense mestres ni professors.

El greuge és totalment innecessari, ja que les reunions es poden fer perfectament d'horabaixa. De fet, en aquest assumpte l'administració ha perdut memòria, perquè a l'anterior fase de negociacions aquest va ser l'únic punt d'enteniment al qual vam arribar amb Joana Maria Camps i Guillem Estarellas: fer les reunions d'horabaixa per poder anar a fer feina.

A més de tot això, resulta que el pròxim dilluns, moltes escoles i instituts disposen d'una jornada no lectiva anunciada des del principi de curs. Molts docents feim plans amb les nostres famílies des de fa estona i això també afecta membres del nostre comitè de vaga, que fins i tot parteixen de viatge. A aquestes alçades, no podem entendre que es posi una reunió en un dia com aquest.

Amb els nostres arguments, trobam que la Conselleria no hauria de tenir problemes en ajornar la reunió mínimament. Però davant la nostra petició, no ha sabut respondre amb cap valoració. Per això mateix, des del Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents exigim un ajornament de la mesa de negociació per a com a mínim el pròxim dijous 5 de març. Començam a dubtar de la bona voluntat de la Conselleria convocant-nos en aquests termes, més quan el primer punt de l'ordre del dia és l'aprovació, si escau, de les 10 actes de les anteriors meses de negociacions –de fa més d'un any-, actes que desconeixíem fins ahir horabaixa i que en aquestes condicions són difícilment valorables.

Després de 14 mesos sense convocar els comitès de vaga, la Conselleria està molt equivocada si es pensa que ens pot tractar d'aquesta manera. Quan hi ha voluntat negociadora, es consensuen els termes des del principi.

Més recent Anterior

Formulari de contacte