Classes de repàs (hemeroteca 1-15 de març)

“Una flor no fa estiu; ni dues, primavera”... Torna-m’hi, torna-hi: en Bauzà, a portes de les eleccions, anuncia que imposarà el TIL...allò que, de moment, està paralitzat gràcies, sobretot, al moviment social que, a hores d’ara, no li convé recordar al comandant del TILTÀNIC. Per si de cas, un informe actual, efectuat per l’empresa RegioPlus Consulting, mostra que l’educació és, per als mallorquins, el tercer problema més greu que “s’explicaria per la problemàtica específica que s’ha viscut durant el mandat de José Ramón Bauzá en matèria educativa, bàsicament per la imposició del TIL, però no només això. En conjunt, el problema educatiu és considerat el tercer greuge més gran, només per darrere de la corrupció política, que provoca la preocupació del 60% dels enquestats, i de la situació laboral, un maldecap també per al 60% de la població mallorquina.”

Mentrestant, -perquè se passa pel folre el que opina la població des de l’inici del conflicte- “Bauzá vol convidar al Parlament col·lectius i persones fidels a la doctrina del TIL per acabar la legislatura "i atiar així la seva campanya electoral". D'aquesta manera ho ha denunciatel diputat Nel Martí, que ha informat de la intenció del PP d'ampliar les compareixences de la ponència per a un pacte educatiu per fer parlar, durant la darrera setmana d'activitat parlamentària, "els atiadors contra el català com a llengua pròpia de les les Illes".

Fa unes setmanes va comparèixer a la comissió, a proposta del PP i convidada a Mallorca pel Círculo Balear, Inger Enkvist, catedràtica de Filologia Hispànica. Ara, el PP proposa ampliar les assistències per convidar Juan Jiménez Castillo, "conegut pel seu anticatalanisme" –segons el diputat ecosobiranista– i autor del llibre 'La perversión pedagògica de la inmersión lingüística', i Julián Ruiz Bravo, membre del grup PLIS Educación, que tractà d’"abertzales" els docents en el marc del conflicte educatiu.”

Suposam que tot aquest despropòsit prové de les reunions mantingudes, a Madrid, amb la intenció de donar suport a la llei Wert i que, els pares de les Illes i les autoritats pedagògiques desafien per tractar-se d’una llei exempta de consens i que pretén tornar l’educació a temps de Paquito el chocolatero.

Veja’m-ho: La Confederació d'associacions de pares i mares d'alumnes de les Illes Balears (Coapa) ha qualificat de "maquillatge electoral" la proposta de la Conselleria d'Educació de crear una mesa de pares.(...)La composició de la mesa i la manca de confiança envers l'executiu són els principals esculls. Així, Coapa assenyala que la proposta de composició feta per Educació preveu més membres de l'administració que representants dels pares. "Aquesta composició ens usurpa la nostra representativitat i tutoritza l’opinió de les famílies ja que les decisions que es prenguin podrien estar completament en contra del parer de qui representam", indiquen.”

I què en diu na Núria Riera, deus ex machina, de la LOMQE? Que els centres han de garantir l’assignatura de religió a 2n de batxiller!!! Quin retrocés en la democràcia, quina manca absoluta de llibertat de religió i/o creença, perquè, de la resta de religions del món, ni se’n parla, ni se paga cap professor. Nosaltres, ara per ara, ja no sabem a qui o què pregar perquè surti la caspa dels governs i només nevi al portal de Betlem!! Clar està que, com que només és d’oferta obligatòria a l’ESO, els directors de les Illes ja han avisat que no fan comptes promocionar-la...un poc de seny era ben necessari. Amèn.

I mentre Delegació de Govern prohibia a la Plataforma de l’IES de Santa Maria manifestar-se perquè s’havia sol·licitat el permís amb nou dies d’antelació i no amb deu, com obliga la llei, la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (FAPA) va impugnar la convocatòria de reunió prevista per dimecres 11 de març a la seu de la Conselleria d'Educació per abordar la proposta de calendari escolar de l'equip de Núria Riera. Des de FAPA asseguren que la convocatòria s'havia fet en menys dels 10 dies naturals que exigeix la normativa i que, a més, no se'ls va remetre la documentació, és a dir el calendari, fins que no la van reclamar el passat dia 5. Idò, que vos pensàveu, que només els pares s’obliden dels terminis legals? Ai,ai,ai, que, com sempre, anau de sobrats i encara vos en donen amb cullereta!!!

Que la societat mallorquina està preocupada, com diu l’estudi amb què obríem aquestes classes de repàs, és obvi, tant que no deixen de fer-ho saber a través del mass media. I, si no, que li ho diguin al batle de Sineu, que no ha mogut fitxa amb l’AMIPA del CEIP Rodamilans fins dues hores després de la publicació d’una carta a la revista local Díngola. S’havia desentès absolutament: des de feia tres mesos que intentaven concertar una entrevista!!

Sembla que ha passat el mateix amb l’AMIPA de L’IES Berenguer d’Anoia d’Inca que ha denunciat “una lentitud administrativa que retarda la construcció d'un ascensor i una escala d'incendis a l'IES Berenguer d'Anoia, dues infraestructures obligatòries per llei i que la comunitat educativa reclama des de fa anys. L'Associació de pares i mares del centre ha acudit aquest dilluns, 9 de març, als mitjans per denunciar una manca de coordinació entre l'Ajuntament, que n'ha de donar la llicència, i l'Ibisec, que ha de licitar i pagar l'obra. "Telefonam a un lloc i a l'altre i no hi ha manera que ens aclareixin en quin punt està el tràmit", han criticat avui des de l'Apima, que ja ha sol·licitat una reunió amb el batle, Rafel Torres, per tractar el tema.”

I encara no han passat quinze dies, des de la nostra anterior repassada que, l’AMIPA del CEIP Joan Miró del Polígon de Llevant denuncia que el centre cau a bocins i no és gens segur. Que no s’hi fa el manteniment necessari i que passen pena pels infants!! No volíeu brou? Idò tassa i mitja...I voleu fer-nos creure que tot va bé, que tot s’arreglarà!! Ha,ha,ha,ha. Quina barra!!!

Per tot això, perquè tenim memòria històrica, perquè no deixarem caure en un sac buit cap de les protestes i les accions que hem denunciat com a Assemblea de Docents i en què han participat i col·laborat directament tota la societat, proposam una altra MARXA VERDA AQUEST 24 DE MARÇ. Perquè “els problemes a la nostra feina i al sistema educatiu continuen perpetuant-se i agreujant-se amb la imposició de la LOMQE” i denunciam que ara “l'estratègia de la Conselleria i el Govern és suavitzar, mostrar que no hi ha problemes en el món de l'educació”.

El verd emplenarà de bell nou l’illa i farem saber que la població no està ni contenta, ni satisfeta amb el seu model educatiu.

Des de l'Assemblea de Docents tenim clar que aquests mesos hi ha de tornar a haver mobilitzacions. Cap atac, ni cap oblit sense resposta. Perquè tots hi hem perdut: hem perdut professors, hem perdut qualitat dins l’aula per augment de persones per classe, perquè els centres cauen de vells, perquè no se’n construeixen de nous, perquè no es convoquen oposicions, perquè les adjudicacions d’interins són opaques, perquè no sabem on són els doblers de la vaga de professors, perquè ens volen submisos i sense senyes d’identitat.

Per tot això i per més sorgeix la campanya “I tu, què has perdut?” destinada a fer una denúncia pública dels desastres educatius duits a terme pel Govern.

És imprescindible la vostra col·laboració. Denunciem amb fotografies, cartells, vídeos testimonials... Utilitzem les nostres armes comunicatives i la nostra imaginació perquè el missatge sigui clar, fort i contundent.

Enviau-nos-ho a ituquehasperdut@gmail.com fins dia 23 d’abril.

Més recent Anterior

Formulari de contacte