L’Assemblea de Docents, davant l’empresonament dels dirigents d’Òmnium i l’ANC, lamenta que la violència política, judicial i policial dinamiti la convivència a l’Estat

L’Assemblea de Docents vol manifestar la seva estupefacció, tristesa i rebuig davant la vulneració constant dels drets civils que pateix la ciutadania per part de les estructures de l’Estat. L’Assemblea no pot mirar cap a una altra banda quan tanquen persones per defensar idees. En aquest sentit, empresonar Jordi Cuixart -Òmnium Cultural- i Jordi Sánchez -Assemblea Nacional Catalana- equival a reprimir greument milions de catalans, que és el que representen, al marge de les institucions.

L’escalada de violència policial, judicial i política contra la ciutadania no té precedents en aquesta democràcia. I el més preocupant és que aquesta repressió sobrepassa el marc legal i dinamita la convivència a l’Estat espanyol, més enllà i tot del conflicte català. L’arbitrarietat amb què l’Estat fa ús de la força és molt preocupant.

L’Assemblea no pot mirar cap a una altra banda, molt manco quan s’aprofita el conflicte diplomàtic amb Catalunya per envestir i desprestigiar l’escola pública, una altra vegada, amb els mateixos arguments que ho feia el Govern del PP a les Illes Balears la passada legislatura. Per això, lamentam la radicalització de la dreta espanyola i instam les forces polítiques a recuperar el seny i a dirigir les energies en fomentar el debat, el diàleg i el consens.

Així mateix, deploram la manca d’actuació de les forces de seguretat davant les concentracions il·legals i violentes del 9 d’octubre a València; i l’absència de reaccions davant les agressions a més de 400 càrrecs electes de l’estat el passat 24 de setembre, a Saragossa. En aquest sentit, acusam l’Estat de donar cobertura als feixistes, que actuen de forma impune, al mateix temps que empresona ciutadans pacífics. Aquesta arbitrarietat és molt i molt preocupant i genera un sentiment d’indefensió davant les diferents maneres de mesurar.

Finalment, volem transmetre una altra vegada que la tasca de mestres i professors és ensenyar persones a créixer com a tals perquè puguin viure lliures i amb pensament propi, en marcs de convivència i solidaritat. Per això, ens preocupa el retrocés democràtic quant a la llibertat d’expressió que estam vivint aquest temps i en manifestam la nostra més absoluta condemna.

Més recent Anterior

Formulari de contacte