Inauguració de l'exposició de la subhasta 'Artistes i mestres van plegats'

Dilluns a les 18.30 h inauguram l'exposició de la subhasta 'Artistes i mestres van pletats', que romandrà oberta fins al dimarts 29 d'octubre.

L'Espai Ferran Cano de Palma (carrer Forn de la Glòria, núm. 12) acollirà la seva darrera exposició abans del tancament per jubilació del galerista. Ha cedit l'espai perquè sigui l'exposició de la subhasta solidària 'Artistes i mestres van plegats' a benefici de la Caixa de Resistència de l'Assemblea de Docents de les Illes Balears, que estan en situació en vaga indefinida ara ja fa un mes.

L'exposició es podrà visitar des del dilluns 21 al dimarts 29 d'octubre. L'horari de visita serà d'11 a 14 h, i de 18 a 21 h. Allà es pot contemplar l'obra dels més de 200 artistes que han cedit obra per a la caixa de resistència de l'assemblea de docents i que sortirà a subhasta el proper dia 30 al Trui teatre (Camí de Son Rapinya, 29).

A la presentació de l'exposició, Tonina Siquier, ha explicat com el procés de donació s'ha produït de manera espontània per part de nombrosos artistes que, desinteressadament, han volgut col·laborar en la causa del col·lectiu docent en la seva lluita per una educació pública i de qualitat.

En moments difícils de constants atacs al món de la cultura, els artistes han volgut dir la seva participant d'aquest acte de resistència contra la degradació de l'ensenyament, recordant que és precísament el sector cultural el més perjudicat per les polítiques educatives dutes a terme en els darrers anys. D'aquesta manera, artistes, músics (també s'ha mencionat el concert que la Simfònica oferirà dia 27 a l'Auditòrium de Palma i el recital de dia 2 a l'auditori de Manacor sobre versos de Salvador Espriu) i altres agents culturals, donen el seu suport a les protestes del professorat mitjançant una donació que és, alhora, un acte de protesta.

Famílies d'artistes de renom com Joan Miró, Calder, Guinovart, Humberto Rivas i, especialment, les donacions dels recentment desapareguts Miquel Tàpies, que va donar una obra del seu pare; i de Toni Catany, a qui s'ha recordat en un dia tan emotiu després de la seva sobtada desaparició.

A l'exposició s'hi poden trobar des de noms reconeguts com Miquel Barceló, Maria del Mar Bonet, Robert Llimós, Pere Jaume, Andreu Terrades, Ramon Canet, Maria Carbonero, Gerard Matas, Guillem Nadal, Teresa Matas, Alícia Llabrés, Pedro Oliver, Antoni Socias, Bernardí Roig, Pep Guerrrero, Ñaco Febrer, etc; a autors més joves com Miquel Alemany, Albert Pinya o Lua Oliver...

De la mateixa manera, els artistes encara tenen l'oportunitat de donar obra per a la subhasta directament a la galeria Ferran Cano.

Des de l'assemblea s'ha destacat l'esperit de generositat i lluita de tots els artistes, així com dels seus familiars i del propi Ferran Cano, galerista que, a més de cedir el seu espai, ha aportat una fotografia de Miró feta per Català-Roca anomenada “Homenatge a Puig Antich”.

El llistat complet de les obres, que continuen arribant, es va actualitzant a la pàgina web www.artiresistencia.com

Vídeo de la roda de premsa:

Més recent Anterior

Formulari de contacte