CLASSES DE REPÀS (hemeroteca 11-17 de maig)

Obrim la setmana de denúncies a la carta. La capitana Juana Mari, la que havia de vigilar el rocam, ha trobat escletxes de per tot: FAPA, ADESMA I Docents per la democràcia han obert vies i la coberta ha foradat. Que el vaixell feia aigües, ho sabien, que han ignorat les vies alternatives, també!! Au idò, no volíeu brou? Tassa i mitja!!

Tant de bo que els pares i mares de la FAPA estan ben al damunt de les accions de la Conselleria i han obligat n’Estarellas a rectificar el calendari de matriculació.Eiii, que si fos per ells, no rectificarien res emperò els defectes de forma...

La FAPA ha emès un comunicat que denuncia la indefensió dels pares davant el fet de matricular els fills sense conèixer el projecte lingüístic de cada centre... I que no ho veis que els pares sou uns exagerats? Que t’és matricular els fillets sense saber què han de fer en anglès? Tant és, no??


Si fins i tot La Fiscalia s’oposa a la querella dels pares contra Bauzá i Camps pel TIL… idò, què esperàveu si a Mallorca la Fiscalia s’oposa que na Cristina de Borbó sigui jutjada perquè ella què en sabia del que feia el marit?? Caaa, i que no està ben clar que els de necessitats educatives especials poden seguir la classe en anglès com els altres?? Que no ho veis que escolten com els altres?

ADESMA se suma a l’esbart de queixes reiterades des de l’inici de curs amb un comunicat en què posen en dubte la “nova autonomia dels centres”: ja sabem que sense recursos, d’autonomia, zero. Ja sabem que sortim mal parats al PISA, però i que diuen a Finlàndia, l’exemple dels exemples?? Sorpresa!! En Laukkanen explica “Si a Finlàndia aplicàssin els retalls en educació d’Espanya, seria una catàstrofe”. Llegiu l’entrevista de l’enllaç, és una joia!!

A més ADESMA manifesta “el seu rebuig a la política d’imposició que pateixen per part de la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes i denuncien la situació d’indefensió en què es troben”... uroooooo.

L'Associació d'Inspectors d'Educació de les Illes Balears (ADIDE) ha assegurat aquest dimarts durant la presentació de la seva nova Junta Directiva, que des de la Conselleria d'Educació “s'ha posat en perill la llibertat d'expressió amb determinades instruccions”. Així ho ha assegurat el nou president d'ADIDE, José Manuel Bar. Noo, si encara tornaran a treure l’estàtua d’en Paquito el xocolatero!!

ADIDE, a més, també ha confirmat que “ el TIL no s'aplica com diu la Conselleria. Tenen un desconeixement absolut de a quants centres ho tenen normalitzat”. A més denuncien el fet de no haver reobert el diàleg amb la nova Ordre que desenvolupa el TIL i que mai no havien estat tan maltractats per la Conselleria, que no els escolta, que els ignora. Vos sona aquest cantet?? Evidentment, Educació contradiu els inspectors i assegura que el TIL s’aplica correctament a tots els centres. Aiiiii, pinotxos, si na Juana Mari només va a Menorca...ai,ai,ai que els centres d’educació especial estan a punt del col·lapse, que ignorau els nins discapacitats...

L’Assemblea de docents, a través de Docents per la democràcia, ha denunciat na Juana Maria Camps, per presumpte delicte de malversació de fons públics, notícia que sabérem gràcies a Matías Vallés i a la intervenció del grup MES demanant-ne els rebuts. En fi, aquí que cadascú se pagui els vicis i les necessitats. Que no recordau en Rodrigo de Santos?? Aquell bon polític que deia que la cocaïna el tornava homosexual?. N’hem arribat a sentir de doiots!!! El cas és que el malbaratament de cabals públics ja no sorprèn la població de les Illes ni tan sols quan passa davant del Palma Arena o de Can Domenge...però no per això ho hem de consentir, o no?

Ara, el que sí sorprèn i de veres és que un expresident del PP visiti en Jaume Sastre i li doni públicament el seu suport... què deuen fer en aquests casos, defenestrar-lo, esborrar-lo mentalment del partit? No ha estat l’únic expresident que l’ha visitat. Hi han passat organitzacions, alumnes, claustres de professors, famílies, jubilats...quan tot fa just una setmana que ha començat la vaga de fam. A més li han fet arribar escrits, fotografies i alguns centres, com Sineu, s’hi volen sumar fent vaga dijous que ve, dia 22.

Aquest mes de maig, continuam les mobilitzacions: la comunitat educativa aposta pel “silenci i la veu” com a armes de pressió davant d'un Govern i d'una Conselleria d'Educació que es mostra sorda i inert davant les reivindicacions de famílies, alumnes i professors. Així ho hem explicat aquest dijous durant una roda de premsa que de forma simbòlica s'ha fet davant el Consolat de Finlàndia a Palma. En aquest estat l'educació és totalment gratuïta, és a dir, fins i tot els llibres, el material escolar i el menjador dels infants. Just el sistema espanyol!!

Aquest dilluns 19 i dijous 22 vos esperam a tots a les concentracions. Estar en silenci no vol dir callar. Tothom de verd: naufraga qui perd el nord, qui malbarata la guardiola i el temps. Nosaltres tenim un rumb, vent a favor, paciència per acabar el que hem començat i estalvis per sobreviure... ARRIAU VELES!!!
Més recent Anterior

Formulari de contacte