L'ASSEMBLEA DE DOCENTS DAVANT LA SENTENCIA DEL TSJIB D'AVUI QUE ANUL·LA EL TIL

Una vegada coneguda i analitzada la sentència del TSJIB que anul·la per unanimitat el Decret TIL de 2013, des del Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents volem manifestar el següent:

-Valoram positivament la sentència perquè reforça bona part les tesis sobre el TIL que venim defensant des de tots els sectors de la comunitat educativa des de fa més d'un any i mig. Amb la sentència, queda més que clar que el projecte estrella en matèria d'educació d'aquest govern, a banda de greu carències pedagògiques, també presenta mancances democràtiques.

-El govern de Bauzà té l'oportunitat de rectificar escoltant la veu, per segona vegada, del TSJIB, i allò raonable ara mateix, en un país democràtic, seria la destitució immediata de la Consellera i tot el seu equip.

-Pensam que la sentència és d'una contundència tal que no deixa gaire marge per a què el Govern opti per recórrer al Suprem i allargar així el caos educatiu. Si així fos, sol·licitam als sindicats que han guanyat la sentència, que es demani el compliment provisional de la mateixa mentre s'espera el recurs.

-Els docents, encara que hi hagi recurs, hem de seguir en la mateixa línia de resistència, ja que no podem deixar que el caos pedagògic s'apropiï del nostre sistema educatiu. Així, ara més que mai la resistència i la desobediència són el camí davant un govern que actua il·legalment i que ja ha estat desautoritzat reiteradament per la justícia en matèria educativa.

-Davant el fet que el TSJIB condemna a pagar les costes al Govern (i no és la primera vegada), volem denunciar una vegada més que la guerra de Bauzà contra els docents costa doblers als ciutadans, i que un hipotètic recurs també l'haurem de pagar tots en un moment de retallades i austeritat.

-Reiteram que cal tornar quan més aviat millor a un clima de diàleg i consens, i la primera passa ha de ser la renovació total de l'equip de la Conselleria. No es pot negociar i caminar cap a una resolució del conflicte, cap a una millora de les condicions sociolaborals i del sistema educatiu en general, amb un equip marcat per la mentida, la coerció i l'acció il·legal, i mentre la nostra seguretat jurídica, la dels treballadors docents, estigui constantment en perill.

És ben hora que tot aquest disbarat s'aturi. La mentida ja no s'agafa per enlloc.

Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents
Més recent Anterior

Formulari de contacte