CLASSES DE REPÀS (hemeroteca 10-16 de novembre)

Una setmana més repassam l’agenda educativa de la nostra Consellera d’Educació, na Núria Riera, a fi d’intentar reconèixer aquest tarannà nou del Govern, pel que fa a assolir pactes en matèria docent i intentar desconvocar una vaga que segueix vigent, a dia d’avui. Novetats? Cap ni una!!!

Qualsevol càrrec assenyat faria passes reals per evitar noves mobilitzacions, en canvi, Núria Riera, la que cerca la foto, únicament deixa la Mesa sectorial més plantada que els pretendents de Julia Roberts, a la pel·lícula “Runaway Bride”.

No sabem si, com la protagonista del film, na Maggie, menja els ous segons el gust del pretendent de rigor, emperò, el que tenim clar és que, d’ençà que ella és al càrrec, no ha calgut anar-los ni a berenar, ni a dinar ni a sopar a Menorca i que ja no hi ha actes oficials a l’illa de veïnat. Ooooohhhhh, s’ha acabat la vida institucional menorquina??? quina pudoreta que fa això, d’ou podrit, podrit, d’ou nial...

No ha estat en Richard Gere l’encarregat d’intentar conèixer l’aversió de la núvia pel compromís, sinó la defensora del poble, na Soledad Becerril, la que ha demanat, acompanyant l’escrit d’una nota manuscrita (qüestió insòlita del tot) que li remetin tota la documentació sol·licitada i que, cas que persisteixi en aquesta actitud de “laissez faire, laissez passer”, informarà el Fiscal General de l’Estat perquè valori si és d’aplicació l’article 502.2 del Codi Penal, a més d’enviar un informe preceptiu a les Corts Generals!!!

Ha,ha,ha,ha...coberta de glòria fins al vel, o no?? Ahhh, no, coberta dels ous que t’acabaran llançant els del Consolat quan ja no puguin amagar més l’estratègia de dilació i de dilatació que heu ordit i que només t’esquitarà a tu, la dialogant, la de la foto, la que se quedarà amb el cul a l’aire...com quasi s’hi quedaren els infants del CEIP del Molinar quan el sostre s’esfondrà!! Sort que eren, en aquell moment, al pati (no com els de Bunyola que notaren com els regaven el dia de les fumigacions). El pitjor, que era cosa cantada i denunciada per les direccions en un comunicat emès per ADIPMA, ADESMA I FAPA.

Que no hi ha doblers, que l’IBISEC no té suficient partida (excepte per llevar llaços de les façanes!!!) i que tu, la d’aquí a poc núvia cadàver, no hi pots fer res de res, és el cantet que esperam setmana rera setmana. Ja ens ho sabem de cor, el podem repetir amb els ulls clucs!!! Clar que, a nosaltres, no ens contestes via telefònica, com sembla que has fet amb la Defensora del Poble...I, com cada setmana t’has escudat en errades administratives que no tenen res a veure amb tu, ínclita consellera de cocó. I, per si no saps la dita, vet-la aquí: “sa coca i es cocó, tot surt d’es mateix pastó”. Que n’és de sàvia la i la cultura tradicional, quines dites tan il·lustratives de la situació!!! Ha,ha,ha

Pobrissonaaaaa, que el càrrec te ve gros i no sap com desfer-te’n??? Quina penaaaaaa, necessites una mica de consol?? Que t’ha dit en Joserra? Que aguantis una mica que tot s’espassa?? Que el temps ho refreda tot?? Idò duim un any de lluita i continuam endavant perquè volem una educació pública de qualitat i en català. Volem un pacte educatiu que no véngui de la mà de la LOMQUE, una llei absolutament destructiva amb els valors pedagògics més profunds, una llei que nega l’esperit artístic i el filosòfic, que anul·la la llibertat de pensament i d’acció, una llei que només pretén revalidar a l’estil franquista les etapes d’ensenyament i que deixa les llengües diferents de l’espanyol a l’altura del betum. Com podria ser bona una llei amb tot això al darrera???

Són ja 36 els claustres de docents de les Illes que han signat un manifest crític contra aquesta llei, la LOMQE, absolutament retrògrada i segregadora que, no és ni ben vista per les direccions dels centres, a pesar que és una llei que dóna els dóna molta cobertura. En paraules d’Antoni Morante: “La llei utilitza termes com autonomia, qualitat o avaluació, però en realitat el model que propugna es basa en una concepció burocràtica de la direcció, poc connectada amb l´autonomia del centre, sense lideratge pedagògic i que redueix al mínim les possibilitats de participació de la comunitat educativa, que associa qualitat a especialització, que per avaluació entén competició entre centres, i que en definitiva configura un model de gestió, organització i govern dels centres educatius en el qual els directors es converteixen en representants de l´administració educativa per dur a terme les seves normatives, i pràcticament en els únics responsables del projecte educatiu del centre”.

Com se vos ha quedat el cos?? Que no ho sabíeu que només volen gent amb carnet que defensi els interessos del partit polític i que diguin amèn com l’escolà?? Idò, així ho volen, “que així sia”, que no hi hagi possibilitat de rebel·lió: pensament únic i prou.

Aiii, si aixecàs el cap en George Orwell, no solament quedaria bocabadat davant de la quinzena edició espanyola del big brother, sinó que, com a militant republicà i defensor dels valors de Catalunya (us recomanam “Homenatge a Catalunya” i 1984, si voleu llegir el gran germà genuí) se’n faria creus d’aquesta insistència malaltissa del Govern central espanyol de fer desaparèixer les llengües nacionals.

Apa, que ja sabem el que voleu i no us ho consentirem. La docència diu no –per decència- a tot l’àmbit estatal i hi ha mobilitzacions de marees verdes arreu.

No volem ni LOMQE, ni cap altra llei que intenti fer dels ciutadans súbdits, esclaus laborals, mà d’obra barata que no sàpiga qüestionar els cartels econòmics perquè l’escola no li hagi donat el poder de pensar. Som els animals més intel·ligents del planeta –fins a la data- i no deixarem que ens manipuleu amb literatura barata i amb escassesa de recursos. L’educació és l’única arma que tenim els pobres per sobreviure al capitalisme despòtic.


VOLEM TENIR VEU, COM A CLAUSTRES, COM A PARES, VOLEM L’ART, VOLEM LA FILOSOFIA, VOLEM EL CATALÀ, VOLEM LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ... per això, i per molt més deim LOMQUE NOOOOOOOO
Més recent Anterior

Formulari de contacte