Valoram positivament la nova disposició de la Conselleria però no és suficient. Nou comunicat de la Plataforma CREA

Avui al matí des de la Plataforma CREA ens hem reunit amb el Conseller d'Educació i Universitats i el DG de Planificació, Ordenació i Centres per a parlar de la situació de l'educació artística en la nostra comunitat autònoma.

En relació a la LOMCE la conselleria s'ha mostrat sense marge de maniobra en relació al nombre d'hores lectives que es perden de música i plàstica i ens ha parlat de la possibilitat de fer desdoblaments en el marc de les accions per a combatre el fracàs escolar en alguns centres.

Des de la plataforma som conscients del potencial de les nostres àrees en la lluita contra el fracàs escolar però entenem que les mesures que es proposen pel que fa a secundària es queden curtes, hem proposat que s'impulsi un pla de xoc amb l'Educació Artística com a eix.

Hem parlat de la necessitat de crear un mapa escolar dels recursos en l'educació artística per a planificar i racionalitzar l'oferta formativa en el mig i llarg plaç, el conseller s'ha compromès amb nosaltres a tenir el mapa enllestit abans d'arribar a la meitat de la legislatura.

Hem mostrat la nostra preocupació pel cas del conservatori superior de música que acaba d'anunciar la suspensió dels estudis de jazz i música moderna després d'haver fet el procés de selecció dels alumnes.

El conseller s'ha mostrat positiu en la creació de la figura del coordinador dels estudis d'arts i s'ha parlat de la possibilitat de incorporar-lo al mes de setembre dins l'organigrama de la conselleria.

Ens han informat també de la intenció d'unir les fundacions de l'ESADIB i el Conservatori Superior i fer un sol patronat.

Valoram el canvi de talant de la Conselleria però no ens basta. Som l'única comunitat autònoma on un alumne podrà no fer música, plàstica o teatre en cap moment de la seva formació obligatòria.
Més recent Anterior

Formulari de contacte