ADHESIÓ DE L'ASSEMBLEA DE DOCENTS AL MANIFEST DE LA PLATAFORMA PER LA MEMÒRIA DEMOCRÀTICA



Des de l’Assemblea de Docents ens sumam al manifest de la Plataforma per la Memòria Democràtica i feim una crida a la participació dels docents a la concentració de dia 2 de juny al Parc de les Estacions de Palma a les 19h per manifestar el nostre rebuig a la derogació de la Llei 2/2018, de memòria i reconeixement democràtics de les Illes Balears. Els seus valors i principis democràtics són els nostres d’avui i no poden quedar en l’oblit.

Aquesta llei garanteix la reparació d’aquelles persones, grups i col·lectius que varen patir repressió durant la guerra civil i la dictadura franquista, i reconeix la seva contribució a la democràcia.

Com a assemblea de treballadors docents no volem que es condemni a l'oblit la depuració sistemàtica que varen patir els mestres i professors durant el franquisme apartant-los de l’ensenyament per la seva ideologia.

La nostra feina implica educar en valors democràtics i en drets humans i la derogació d'aquesta llei avala el discurs franquista de falsa equidistància que no té cap rigor històric ni respecte cap a la la justícia i la solidaritat entre les persones. i que, per tant, va en direcció oposada a preparar els nostres alumnes per exercir una ciutadania activa i responsable.

Volem denunciar que la derogació de la Llei de memòria democràtica -impulsada per Vox i a la qual el PP dona suport- respon, una vegada més, a les dèries retrògrades i involutives de l'extrema dreta, i suposa un clar retrocés social i democràtic.

Més recent Anterior

Formulari de contacte