L'ASSEMBLEA DE DOCENTS DEMANA LA RETIRADA DEFINITIVA DEL PLA PILOT

 

L’Assemblea de Docents demana al Conseller Vera que faci una passa enrere, retiri definitivament el Pla Pilot i destini els diners d’educació a les necessitats reals dels centres i a potenciar l’ús del català.

El rebuig massiu dels centres al pla Pilot de Lliure elecció de llengua és una victòria de la comunitat educativa que ha plantat cara a un pla innecessari, anti pedagògic, injust i contrari a la legislació.

Els principals beneficiats del fracàs del pla pilot seran els alumnes que podran desenvolupar les capacitats lingüístiques als centres educatius atenent als seus Projectes lingüístics.

L’Assemblea de Docents reunida avui, 30 de maig, a les 18h a l’IES Sineu, ha començat compartint i valorant l’organització interna de l’Assemblea, les accions i les campanyes fetes fins ara.

Ens estam enfrontant a un curs plagat de desinformació i incertesa, amb uns canvis en matèria lingüística que no obeeixen a cap necessitat real que justifiqui la necessitat de les mesures que es volen implementar.

Quant a la valoració de la incidència del Pla Pilot, tot i no tenir encara  les llistes oficials de les adhesions definitives, fonts  sindicals i de premsa indiquen clarament que no hi ha cap centre públic ni tampoc cap de les escoles cooperatives de les balears (UCTAIB) que s'hagin sumat al pla de segregació lingüística. També sabem per les mateixes fonts que, malgrat les pressions que han rebut des de la Conselleria d’Educació animant-los a presentar sol·licitud atenent els diners destinats al pla, només 8 centres de la patronal concertada CECEIB han sol·licitat sumar-s’hi, entre ells els Aixa i Llaüt (vinculats a l’Opus) i el Santa Mònica.

Davant aquestes dades, els docents han valorat com un èxit el rebuig massiu dels centres al pla Pilot de Lliure elecció de llengua com a conseqüència directa de la tasca feta per la comunitat educativa que ha plantat cara a un pla innecessari, antipedagògic, injust i contrari a la legislació. A més, han destacat que els principals beneficiats d’aquest fracàs seran els alumnes que podran desenvolupar les capacitats lingüístiques als centres educatius atenent als seus Projectes lingüístics. L’Assemblea de Docents demana al Conseller Vera que faci una passa enrere, retiri definitivament el Pla Pilot i destini els diners a les necessitats reals dels centres i a potenciar l’ús del català.

També s’ha destacat que hi ha altres qüestions, a més de les mesures lingüístiques imposades, que preocupen als docents: l’infrafinançament a educació, la progressiva i contínua pèrdua de poder de decisió dels claustres i el pin parental.

Als quatre grups de treball de docents formats a l’assemblea de dia 8 de febrer s’hi han afegit dos grups més. Per una banda carrera professional i cos únic i per altra, digitalització de centres.

Hem acabat l’Assemblea amb una sèrie d’acords, a part dels ja comentats.

L’AD dona suport a les reivindicacions dels docents de l’IES Politècnic que denuncia que la Conselleria d’educació vol tancar l’institut. Aquest fet suposarà l’eliminació de places públiques en un context d’augment permanent de la població escolar  i de creació de noves places concertades.

L’AD denuncia que els problemes d’habitatge a les Illes Balears conseqüència del model econòmic de monocultiu turístic, afecten de manera significativa els docents, especialment els desplaçats a altres illes i se suma a les reivindicacions de la plataforma menys turisme, més vida.

Més recent Anterior

Formulari de contacte